Pettääkö pumppu? 02/2020

Nykyaikana kiinnostavaa tietoa on saatavilla helpommin kuin koskaan. Montako askelta kävelit tänään? Kuinka korkealle sykkeesi nousi illan jumpassa? Minne kannattaa matkustaa maaliskuussa?

Data mahdollistaa paljon asioita ja voi auttaa sinua tekemään parempia valintoja.

 

Kysymys kuuluukin: Osaako yrityksesi hyödyntää saatavilla olevaa tietoa?

 

Otetaanpa esimerkki numero yksi. Yrityksesi haluaa kasvattaa liiketoimintaansa ja on löytänyt potentiaalisen asiakkaan. Asiakkaan maksukykyisyys aiheuttaa kuitenkin ylimääräistä sydämentykytystä. Mitäpä jos tuntisit ennalta heidän maksukäyttäytymisensä ja voisit turvata myyntisaatavasi? Kuulostaa houkuttelevalta. Luottovakuutus on kuin turvaköysi, jonka avulla uskallat käydä kauppaa myös tuttujen markkinoiden ulkopuolella. Tunnistamalla luotettavimmat kumppanit saat kilpailuedun markkinoilla ja tätä kautta pystyt tarjoamaan myös parempia maksuehtoja.

 

Tieto ei lisää tuskaa, vaan auttaa sinua tunnistamaan luotettavat kauppakumppanit. Yrityksissä on usein ongelmana, että päätöksiä tehdään fiilispohjalta. Joskus osuu maaliin ja joskus ei. Tuntemalla asiakkaasi onnistut tavoitteissasi ja parannat lukuja viivan alla.

 

Toinen esimerkki. Haluaisit laajentaa liiketoimintaasi ulkomaille, mutta olet epävarma siitä, missä on turvallista käydä kauppaa tällä hetkellä. Onko Kiina turvallinen? Miten kauppasota vaikuttaa Yhdysvaltojen talouteen? Asiantuntijamme tutkivat jatkuvasti eri maita ottamalla huomioon poliittiset ja taloudelliset riskit. Kansainvälisen osaamisemme kautta voimme tukea yritystäsi turvallisemmassa kaupankäynnissä.

 

Markkinoiden muutosvauhti on kova, ja maailmantalous on hyvin herkkä muutoksille. Huomisesta ei kukaan tiedä. Suojautumalla ennakkoon ja investoimalla oikeisiin asioihin yrityksesi liiketoiminta näkee valoa tunnelin päässä myös tulevaisuudessa.

 

On rohkeutta uskaltaa katsoa asioita eri näkökulmista ja tehdä asioita uudella tavalla. Ilman riskejä ei voi voittaa, mutta turhaa stressiä on mahdollista välttää. Hallitsemalla riskit pääset haluttuihin tuloksiin ja saat levollisemman mielen.

 

Olisiko aika ottaa ohjat omiin käsiin ja tuplata onnistumisen mahdollisuudet?

 

Juhani Laitala