Takaukset

Atradius on yksi Suomen ja Pohjoismaiden suurimmista takausyhtiöistä. Kun tilaat takaukset Atradiukselta, asiakkaasi saavat vakuudet vakavaraiselta konsernilta, jolla on vahva luottoluokitus.

Teemme asiakkaallemme aina takauslimiitin, josta kirjoitamme takauksia asiakkaan tilausten mukaisesti. Emme vaadi asiakkailtamme vastavakuuksia — toisin kuin pankit — ja veloitamme takausprovisiota vain takausten todellisten voimassaolopäivien ja limiitin käytössä olevan määrän mukaisesti.

Wheel_loader_at_construction_site_big

 

Takauksia monenlaisiin tarpeisiin

Takaukset, vakuudet, takuut, pankkitakaukset... sinun asiakkaasi kutsuvat niitä monilla eri nimillä, mutta saat ne kaikki meiltä. Myönnämme sekä omavelkaisia että vaadittaessa maksettavia ("on demand") takauksia ja takuita niin suomeksi, englanniksi (guarantee, bond) kuin ruotsiksikin (garanti).

Tarjoamme asiakkaillemme kaikkia kaupallisia takauksia, joita ovat esimerkiksi:

 • työ- ja takuuaikaiset takaukset
 • RS-takaukset (rakennusaikainen, rakennusvaiheen jälkeinen)
 • toimitustakaukset
 • ennakkomaksun takaukset
 • maksuntakaukset
 • tullitakaukset
 • erilaiset lupatakaukset (ympäristöluvan/maankäytön vakuudeksi annettavat takaukset)

 

Saamme tarvitsemamme takaukset Atradiukselta aina heti tilauspäivänä, kun taas pankit käyttävät hakemuksen käsittelyyn joskus jopa viikon.

Talouspäällikkö
Suuri rakennusyhtiö

Takaukset helposti ja nopeasti

 • Käsittelemme ja toimitamme arkisin ennen klo 15:a saapuneet takaushakemukset saman päivän aikana, kun takauslimiitissä on vapaata kapasiteettia.
 • Postitamme alkuperäisen takauksen valintasi mukaan joko sinulle,  suoraan edunsaajalle tai kolmannelle osapuolelle.
 • Toimitamme myös mahdollisesti tarvittavat takauskopiot ohjeistuksesi mukaan pdf-tiedostoina.
 • Takaukset@Net-verkkopalvelumme palvelee sinua kellonajasta riippumatta. Voit tilata sen kautta takauksia sekä seurata yrityksesi takauskantaa ja limiitin käyttöastetta.
 • Voit tilata verkostomme ansiosta yhtä helposti takauksia myös yrityksesi ulkomaisille tytäryhtiöille (useimmat Euroopan maat). Ruotsalaisille, tanskalaisille, norjalaisille, saksalaisille ja pian myös hollantilaisille tytäryhtiöille voit tilata takauksia myös suoraan verkkopalvelumme kautta.
 • Voit hyödyntää asiantuntemustamme ja kansainvälistä verkostoamme esimerkiksi ulkomaille annettaviin takauksiin liittyvissä erityiskysymyksissä.

 

Takaukset kustannustehokkaasti

 • Hinnoittelumme on läpinäkyvää: veloitamme takausprovisiota vain käytössä olevasta limiitin määrästä takausten todellisten voimassaolopäivien mukaisesti ja pienen kiinteän palkkion.
 • Laskutamme vakuutusmaksut valintasi mukaan joko neljännesvuosittain tai kerralla takauksen koko voimassaoloajalta.
 • Emme pääsääntöisesti edellytä asiakkailtamme vastavakuuksia, joten valitsemalla Atradiuksen takaukset voit vapauttaa pankkiin panttaamasi vastavakuudet tehokkaampaan käyttöön.

Takaukset@Net

Takaukset@Net on online-palvelu, jonka kautta voit tilata takauksia, tutkia voimassa olevien takausten tietoja ja tulostaa takausraportteja. Voit luoda itse tarvittavan määrän käyttäjätunnuksia ja määritellä kullekin käyttäjälle tarvittavat käyttöoikeudet, kun tilaat ensin pääkäyttäjän käyttäjätunnukset asiakaspalvelustamme.

 

Lisätiedot ja yhteydenotot

Annamme mielellämme lisätietoja Atradiuksen takauksista ja toimintatavasta. Usein tilanne selkiytyy jo yhdellä puhelinsoitolla, ja pystymme hahmottamaan puolin ja toisin, olisiko meistä hyötyä yrityksellesi. Tavoitat meidät helposti puhelimitse 09-6811 2450 ja sähköpostitse.

Lisämateriaalia

Vastuuvapausilmoitus

Täällä esitetyt tiedot on tarkoitettu vain yleisiksi tiedoiksi, eikä niitä voida pitää luotettavina kuvauksina. Voimassaolevat ehdot löytyvät varsinaisesta vakuutuskirjasta tai kyseistä tuotetta tai kyseisiä palveluita koskevasta sopimuksesta. Minkään täällä esitetyn ei voi katsoa oikeuttavan tai velvoittavan Atradiusta mihinkään tai tekemään Atradiusta vastuunalaiseksi, mukaan lukien velvollisuus asiakkaidesi due diligence -tarkastuksiin puolestasi. Jos Atradius tekee due diligence -tarkastuksen tietylle loppuasiakkaalle, tarkastus johtuu Atradiuksen omista vakuutustarpeista, eikä sen tarkoitus ole hyödyttää vakuutuksenottajaa tai muuta tahoa. Atradiusta, siihen liittyviä yrityksiä tai sen haara- tai tytäryhtiöitä ei myöskään voi missään tapauksessa pitää korvausvelvollisena suorista, epäsuorista, erityisistä, satunnaisista tai välillisistä vahingoista, jotka johtuvat tällä sivulla esitettyjen tietojen käytöstä.