Tiedätkö Sinä, mikä on luottovakuutus? 6/2022

Markkinat ovat nyt ennennäkemättömässä murroksessa.

Yleinen maailmantalouden epävarmuus ja geopoliittisen tilanteen muuttuminen keväällä 2022 ovat herättäneet suomalaiset yritykset huomaamaan luottoriskeiltä suojautumisen välttämättömyyden: yksittäiset maariskit ovat vaihtuneet globaaliksi epävarmuudeksi. Vaikka riskitietoisuus on kasvanut, ja monet riskit realisoituneet, yritykset eivät vielä osaa hyödyntää kaikkia keinoja luottoriskeiltä suojautumiseen.

Atradiuksen toteuttaman tutkimuksen mukaan luotonhallintaprosessit vaihtelevat suuresti eri yrityksissä. Myös luottoriskeiltä suojautumiseen liittyvien tuotteiden ja palveluiden tunnettuus ja käyttö voi yrityskohtaisesti olla hyvinkin erilaista. Kysyimme yritysten talousjohdolta, mitä talouteen ja muuttuvaan markkinaan liittyviä riskejä he tunnistavat, ja miten yritykset suojautuvat riskeiltä. Vain 25 % vastaajista tuntee luottovakuutuksen hyvin ja on sitä käyttänyt. Osa yrityksistä mieltää, että luottovakuutuksen käyttö on hankalaa, tai sen kustannukset ovat korkeat, mutta tämähän ei pidä paikkaansa! 

Luottovakuutuksen käyttö on helpoin ja edullisin keino suojata myyntisaatavat. Ole ennakkoluuloton ja tutustu rohkeasti palveluun, jolla suojaat yritystäsi ja tavoittelet kasvua rohkeammin. 

Erityisesti globaalissa kaupankäynnissä luottovakuutus on tärkeä osa strategiaa. Ukrainan ja Venäjän välisestä sodasta johtuvat negatiiviset talousvaikutukset vaikeuttavat monen yrityksen liiketoimintaa. Siksi tuleekin tarkasti selvittää, kenen kanssa yhteistyötä voi ja kannattaa tehdä.

Haluaisitko enemmän aikaa asiakkaille?

Kun luottoriskien hallinta on keskeinen osa yrityksen talouden johtamista, pystyt keskittymään paremmin asiakkaisiin. Asiakassuhteet ovat liiketoiminnan keskiössä. Mikäli niistä ei huolehdita kunnolla, saattaa matto lähteä jalkojen alta. Yrityksen on hyvä tuntea omat asiakkaansa. 

Useimmat yritykset tavoittelevat kasvua ja menestystä. Ilman fiksusti valitun yhteistyökumppanin tukea se on huomattavasti vaikeampaa. Hyvän luottovakuuttajan tärkeimpiä ominaisuuksia ovat korvauskäsittelyn sujuvuus, palvelun nopeus, asiakaspalvelun ammattitaitoisuus ja tuki ongelmatilanteissa. On helpottavaa tietää, että joku on rinnallasi myös silloin, kun on vaikeaa. 

Mitkä ovat sinusta hyvän yhteistyökumppanin tärkeimmät piirteet?
 
Lataa koko tutkimus täältä.
 

Juhani Laitala

Kirjoittaja on Atradius Suomen maajohtaja