Ryskyttääkö romahdus oven takana? 01/2020

Uusi vuosi avaa uusia mahdollisuuksia, mutta oven takana väijyy myös uhkia. Maailmantalous muuttuu yhä hauraammaksi. Tärkeintä onkin uskoa omaan tekemiseensä ja pysyä vahvana.

Onko oven takana kenties taantuma? Tätä on vielä mahdotonta ennustaa. Atradiuksen loppuvuodesta julkaistu talouskatsaus ennakoi, että euroalueella BKT:n kasvu pysyy vuonna 2020 samana kuin edellisvuonna 2019 eli 1,1 prosentissa (1,9% vuonna 2018). Maksukyvyttömyyden uskotaan kasvavan kokonaisuudessaan vähintään 2,6% tänä vuonna. Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppasota uhkaa taloutta, mikä vaikuttaa negatiivisesti kansainväliseen kaupankäyntiin. Yritysten investoinnit tulevat heikentymään ja se hidastaa kasvua entisestään. Yritykset kamppailevat jatkuvan epävarmuuden kanssa, mutta yksityinen kulutus ei ole onneksi vielä kärsinyt.

 

Onko mitään tehtävissä?

 

Liiketoiminnan kasvun kannalta kansainvälisyys on avaintekijä. Nykypäivänä digitaalisuus yhdistää maailmaa, ja se tulee ottaa huomioon. Kannattaakin pohtia, onko kaupankäyntiä järkevää rajoittaa vain yhteen valtioon. Tutustumalla omiin potentiaalisiin kohdemarkkinoihin ja selvittämällä, mistä löydät parhaiten uusia asiakkaita, saa yrityksesi parhaat mahdollisuudet menestymiseen. Pelko taantumasta jarruttaa yritysten kaupankäyntiä. Nyt kannattaakin ottaa ohjat käsiin ja toimia. Taustatyö ja myyntisaatavien turvaaminen ovat huomioitavia asioita määriteltäessä vuoden strategiaa.

 

Tieto on kultaa. Miksi tekisit isoja päätöksiä mututuntuman perusteella?

 

Me Atradiuksella autamme sinua tunnistamaan luotettavat kumppanit. Kansainvälisen osaamisemme kautta olemme yrityksesi tukena missä päin maailmaa tahansa. Tämä on etu, jota ei voi jättää käyttämättä, mikäli haluaa pelata pallon maaliin kansainvälisillä pelikentillä. Kilpailu nimittäin kovenee entisestään.

 

Mitä jos lupaisit itsellesi mahdollisuuden turvallisempaan kaupankäyntiin tänä vuonna?

 

Talouskatsauksen pääset lukemaan kokonaisuudessaan täältä.

 

Juhani Laitala

Kirjoittaja on Atradius Suomen maajohtaja