Pesetkö Sinä toimistonne matot? 11/2021

Valmistaako talousjohtaja lounaan työntekijöillesi? Entä vartioiko myyntipäällikkö öisin koiransa kanssa toimitilojanne?

Ei tietenkään vaan ulkoistat nämä tehtävät yritykselle, joka alaan erikoistuneena tekee ne paremmin ja edullisemmin.

Luottovakuutuksella ulkoistat luottoriskiesi hallinnan siihen erikoistuneelle vakuutusyhtiölle, Atradiukselle. Näin saavutat mm. seuraavat edut:

1. Suojaudut luottotappioriskiltä ja parannat siten kannattavuutta

Jos myyt luotolla, ja asiakkaasi tulee maksukyvyttömäksi, Atradius korvaa luottotappiosi sekä tuotteet/palvelut, joita et ole vielä ehtinyt asiakkaalta laskuttaa. Lisäksi voit antaa Atradiuksen kannettavaksi suurempia riskejä kuin mitä itse pystyisit kantamaan. 

2. Voit päästää myyjät irti 

Atradiuksen suojatessa sinut voit lähestyä rohkeammin asiakkuuksia tai markkinoita, joille et omalla riskilläsi uskaltaisi myydä. Lisäksi voit tehdä tuotteistasi houkuttelevampia tarjoamalla riskittömästi hyvät maksuehdot.

3. Saat enemmän kuin itse tehtynä

Atradius ottaa huolehtiakseen myös asiakkaidesi luottokelpoisuuden valvonnan. Tarjoamme käyttöösi maailman kattavimman yritystietokannan ja helppokäyttöiset työkalut

Luottovakuutus ei siis ole pelkkä turvatoimi katastrofin varalta. Se on myös proaktiivinen työkalu kaupallisten mahdollisuuksien etsintään, myynnin kasvattamiseen ja kannattavuuden parantamiseen.

On selvää, että julkisten tukitoimien asteittainen poistaminen aiheuttaa haasteita joillekin yrityksille lyhyellä aikavälillä. Etenkin velkaantuneet yritykset ovat erityisen haavoittuvaisia. Uusimman ennusteemme mukaan ensi vuonna maksukyvyttömyystapaukset lisääntyisivät maailmanlaajuisesti jopa 33%.

Ennustamme, että vuoden 2022 jälkeen maksukyvyttömyystapausten määrä alkaa jälleen laskea tai pysyy vakiona. Tämä johtuu siitä, että maksukyvyttömyysaste on suurelta osin palautunut normaaliksi, ja heikoimmat yritykset ovat jo menneet konkurssiin. 

Ole ajoissa liikkeellä. Turvataksesi liiketoiminnan jatkuvuuden myös tulevaisuudessa tulee riskienhallinnan olla kunnossa. 

Kaikkea ei tarvitse, eikä edes kannata tehdä itse.

Lue lisää ja ota yhteyttä täällä!

    
Juhani Laitala

Kirjoittaja on Atradius Suomen maajohtaja