Päästätkö vastustajan iholle? 05/2020

Koronaviruksen vuoksi yritysten kassavirta on joutunut paineen alle myyntien laskiessa, ja maksukyvyttömyys on lisääntynyt merkittävästi.

 

Takana on vaikeita kuukausia ja monilla usko tulevaisuuteen on pahasti hiipunut. Konkurssien aalto voi olla edessä, mikäli yritysten maksuviiveet kasvavat pitkällä aikavälillä. Älä kuitenkaan heitä vielä rättiä kehään! Muutama hammas on ottelussa saattanut irrota, mutta omilla valinnoillaan voi pelastaa paljon.

Car brake light | Atradius

On toki asioita, joihin et voi vaikuttaa. Milloin saamme rajoitukset taas purettua? Tähän ei ole suoraa vastausta. Kiina on jo toipumassa, mutta Euroopassa ja Yhdysvalloissa tilanne on vielä toinen. Meillä ei ole varaa elää suljetun yhteiskunnan kanssa pitkään. Talous on saatava rullaamaan pian, jotta yritykset selviytyvät kriisin yli.

Selvää on, että talouskasvu on hidastunut globaalisti ja uhkakuvia piirtyy horisonttiin. Koronan lisäksi Yhdysvaltojen ja Kiinan tulehtuneet välit uhkaavat markkinoita. Lähtökohdat talouden kohentumiselle eivät ole helpot, mutta ottelua ei ole vielä menetetty. Pörssikurssit ennakoivat elpymistä, mutta vain aika näyttää, ketkä pääsevät pistesijoille.


Lähdettäessä mukaan tähän otteluun haluat varmasti minimoida tappion mahdollisuuden.

Luottovakuutuksella suojaat myyntisaatavasi ja voit jatkaa kaupankäyntiä huomattavasti turvallisemmin mielin. Toinen tarvitsemasi asia on nopeus. Väistämisen taito tuo lisää turvallisuutta, sillä koskaan et voi tietää, miltä suunnalta isku tulee. Onkin erityisen tärkeää tunnistaa kumppanisi liikkeet ja missä mennään. Tuntemalla kumppanisi pystyt ennakoimaan ottelun kulkua entistä paremmin.

Vaikka tilanne näyttää epävarmalta, voi yrittää hakea myös positiivisia puolia. Vietämme enemmän aikaa luonnossa ja perheen kanssa sekä viihdymme kotona. Olemme matkalla kohti uutta erilaista maailmaa. Ne yritykset, jotka pystyvät hyödyntämään vallitsevaa murrosta, ovat tulevaisuuden suunnannäyttäjiä.  

Oletko valmis muuttumaan?

Uusia liiketoimintamahdollisuuksia on kaikkialla, ja asiakasymmärrys onkin nyt kaiken keskiössä. Investoimalla oikeisiin asioihin mahdollistat yrityksesi pääsyn voittajien leiriin. Älä ota turhia iskuja vasten kasvoja. Tarvitset tarkkaan harkittuja liikkeitä taataksesi kaupankäynnin myös tulevaisuudessa.


Juhani Laitala

Aiheeseen liittyviä sivuja

Kestääkö kassa karanteenin? 04/2020

Tämä vieras ei tosiaankaan ollut tervetullut. Koronasta tuli taloudelle ja yrittämiselle suurempi uhka kuin osasimme odottaakaan.

Vastuuvapausilmoitus

Täällä esitetyt tiedot on tarkoitettu vain yleisiksi tiedoiksi, eikä niitä voida pitää luotettavina kuvauksina. Voimassaolevat ehdot löytyvät varsinaisesta vakuutuskirjasta tai kyseistä tuotetta tai kyseisiä palveluita koskevasta sopimuksesta. Minkään täällä esitetyn ei voi katsoa oikeuttavan tai velvoittavan Atradiusta mihinkään tai tekemään Atradiusta vastuunalaiseksi, mukaan lukien velvollisuus asiakkaidesi due diligence -tarkastuksiin puolestasi. Jos Atradius tekee due diligence -tarkastuksen tietylle loppuasiakkaalle, tarkastus johtuu Atradiuksen omista vakuutustarpeista, eikä sen tarkoitus ole hyödyttää vakuutuksenottajaa tai muuta tahoa. Atradiusta, siihen liittyviä yrityksiä tai sen haara- tai tytäryhtiöitä ei myöskään voi missään tapauksessa pitää korvausvelvollisena suorista, epäsuorista, erityisistä, satunnaisista tai välillisistä vahingoista, jotka johtuvat tällä sivulla esitettyjen tietojen käytöstä.