Kestääkö kuuppa neljännen erän? 8/2021

Koronaviruksen neljäs aalto on varjostanut lomalta paluuta ja synkentänyt lähitulevaisuuden näkymiä.

Vaikka tilanne näyttikin jo helpottuvan, uusi aalto iski päin kasvoja valitettavan tutuin mutta silti tyrmäävin seurauksin: rajoituksia kiristetään jälleen. 

Rokotukset etenevät, mutta riittävään rokotekattavuuteen, kuten myös laajempaan paluuseen toimistoille, on vielä matkaa. Kulttuuri- ja ravintola-alojen pelastajaksi toivotun koronapassin valmistelu etenee hitaasti. Maakohtaiset säännöt ja poikkeukset säännöistä vaikeuttavat vientiä ja rasittavat matkailualaa.

Kuulostaako tutulta? Näinhän uutiset meille kertovat, päivästä toiseen. 

Älä kuitenkaan suostu luovutusvoittoon vaan laadi toimiva taktiikka ulkoisia uhkia vastaan. Vaikka moni yritys kipuilee ja toivoo aikalisää, on paljon yrityksiä, joiden liiketoimintaan koronakriisi on vaikuttanut myönteisesti. Esimerkiksi edistyneet etäyhteydet ovat tehneet mahdolliseksi käydä myyntineuvotteluja huomattavasti aiempaa tasapuolisemmista asetelmista käsin.
 
Mutta mitä voitokkaaseen suoritukseen vaaditaan?

Uskoa omaan tarinaan ja uskallusta. Hiki saa roiskua, kunhan on rohkeutta lähteä tavoittelemaan menestystä. Liiketoiminnassa on nyt pakko ottaa huomioon se, että kansainvälinen otteluareena on muuttunut pysyvästi. Kaikki uudet kulmat tulee kartoittaa ja, jos mahdollista, väistää iskut ennakoivasti. Vetäytyminen yksin omaan nurkkaan ei luultavasti ole oikea ratkaisu.
Yrityksen elinvoimaisuuden ylläpito vaatii vahvaa tahtotilaa ja toimivaa yhteistyötä kumppaneiden kanssa. Atradiuksen luottovakuutus voi turvata yrityksesi toiminnan monenlaisissa yllättävissä tilanteissa. Meidän avullamme suojaat yrityksesi kassan mahdollisilta maksuviivästyksiltä ja asiakkaan konkurssilta. Rohkeudella, päättäväisyydellä ja uskolla omiin kykyihimme me yhdessä rakennamme huomisen tulevaisuutta. 

Olemme oppineet paljon yrittämisestä vaikeina aikoina. Muista kolme asiaa: luovuus, sopeutuminen ja uusiutuminen. Näiden kolmen avulla olet jo oikealla tiellä. 


Juhani Laitala

Kirjoittaja on Atradius Suomen maajohtaja