Historia

Vuonna 2015 juhlimme 90-vuotista taivaltamme kansainvälisessä kaupankäynnissä.

Atradiuksen historia juontaa vuoteen 2001, jolloin Gerling Credit (Gerling Kreditversicherung) ja NCM (Nederlandsche Credietverzekering Maatschappij N.V.) yhdistyivät ja syntyi GERLING NCM. Vuonna 2003 Gerling NCM vaihtoi nimekseen Atradius.

Kun Gerling Group vaihtui osakkeenomistajaksi, sen omistajina oli tuolloin johtavia kansainvälisiä rahoituslaitoksia mukaan lukien Swiss Re ja Deutsche Bank, Sal. Oppenheim, Seguros Catalana Occidente (johtava espanjalainen rahoitusyhtiö) ja Crédito y Caución, joka oli Espanjan johtava ja neljänneksi suurin kansainvälinen luottovakuuttaja.

Vuonna 2008 Atradius solmi sopimuksen Crédito y Cauciónin kanssa, joka oli merkittävä liiketoiminnan kannalta ja vahvisti asemaamme kansainvälisellä luotto- ja vakuutusmarkkinoilla.

Atradius – Yli 90 vuoden kokemuksella

NCM perustettiin vuonna 1925 tavoitteena parantaa yritysten välistä kaupankäyntiä Hollannissa. Vuonna 1932 NCM solmi sopimuksen Hollannin valtion kanssa vientiluottopalveluiden tuottamisesta paikallisille yrityksille. Sopimus on yhä voimassa.

Gerling Kreditversicherung (Gerling Credit) perustettiin Saksassa vuonna 1954. Se oli Gerling  Group -konsernin luottovakuutuksiin keskittynyt haara. Vuonna 1962 Gerling Credit avasi Sveitsissä ensimmäisen kansainvälisen sivuliikkeensä. Gerling Credit oli ensimmäinen yksityinen luottovakuuttaja, joka tarjosi vientiluottoturvaa.

Vuonna 1929 perustettu espanjalainen yritys Crédito y Caución on keskittynyt orgaaniseen kasvuun ja sen tavoitteena on olla johtava luottovakuutuksenantaja ja vakuutusyritys Iberian niemimaalla.

Kansainvälistyminen

Liiketoiminnan ja kaupankäynnin kansainvälistyminen 2000-luvun jälkipuoliskolla sopi hyvin NCM:n ja Gerlingin liiketoimintasuunnitelmiin. Molemmat menestyivät ja kasvoivat nopeasti kansainvälisen kaupan markkinoilla. Kansainvälistymisen ansiosta molemmista tuli johtavia yrityksiä luottovakuutusalalla ja perinnässä. Crédito y Caución on kuitenkin alun perin perustettu espanjalaisille juurille ja se on keskittynyt Espanjan ja Portugalin markkinoihin.

NCM ja Gerling Credit yhdistyivät vuonna 2001 ja syntyi GERLING NCM. Vuonna 2008 Atradius fuusioitui espanjalaisen vuonna 1928 perustetun Grupo Catalana Occidente S.A. Crédito y Cauciónin kanssa. Atradius on tällä hetkellä yksi suurimmista kansainvälisistä luottovakuutusyrityksista. Se tarjoaa luottovakuutuksia ja tuotteita luotonhallintaan ja on läsnä yli 50 eri maassa.

Vastuuvapausilmoitus

Täällä esitetyt tiedot on tarkoitettu vain yleisiksi tiedoiksi, eikä niitä voida pitää luotettavina kuvauksina. Voimassaolevat ehdot löytyvät varsinaisesta vakuutuskirjasta tai kyseistä tuotetta tai kyseisiä palveluita koskevasta sopimuksesta. Minkään täällä esitetyn ei voi katsoa oikeuttavan tai velvoittavan Atradiusta mihinkään tai tekemään Atradiusta vastuunalaiseksi, mukaan lukien velvollisuus asiakkaidesi due diligence -tarkastuksiin puolestasi. Jos Atradius tekee due diligence -tarkastuksen tietylle loppuasiakkaalle, tarkastus johtuu Atradiuksen omista vakuutustarpeista, eikä sen tarkoitus ole hyödyttää vakuutuksenottajaa tai muuta tahoa. Atradiusta, siihen liittyviä yrityksiä tai sen haara- tai tytäryhtiöitä ei myöskään voi missään tapauksessa pitää korvausvelvollisena suorista, epäsuorista, erityisistä, satunnaisista tai välillisistä vahingoista, jotka johtuvat tällä sivulla esitettyjen tietojen käytöstä.