Modula-luottovakuutus

Mikä on Modula-luottovakuutus?

Atradiuksen Modula-luottovakuutus on kokonaisratkaisu, jonka avulla voit keskittyä luottokelpoisiin asiakkaisiin ja suojata myyntisaatavasi asiakkaan mahdolliselta maksukyvyttömyydeltä tai konkurssilta.

Modula-luottovakuutus on helppo ottaa käyttöön. Modula-sopimus laaditaan siten, että se sopii yrityksesi tarpeisiin. Sitä on myös helppo mukauttaa, jos yrityksesi toiminta tai vakuutustarpeet muuttuvat. Jos tarvitset tukea, olemme aina valmiina auttamaan.

Mitä luottovakuutus maksaa?

Vakuutusmaksu lasketaan vakuutusmaksuprosentin ja vakuutetun liikevaihdon perusteella. Vakuutusmaksuprosentti heijastaa riskin suuruutta ja vakuutettavan liikevaihdon laajuutta. 

Vakuutusmaksuprosenttiin vaikuttavat mm. seuraavat tekijät:

 • Maksuaika: Mitä pidempi maksuaika, sitä suurempi riski. Lyhyempi maksuaika merkitsee vastaavasti pienempää vakuutusmaksuprosenttia.
 • Maat: Jotkin maat ovat vähemmän riskialttiita kuin toiset. Vienti maihin, joissa riski on pienempi, tarkoittaa pienempää vakuutusmaksuprosenttia.
 • Myynnin keskittyminen tai hajautuminen: Onko myyntinne keskittynyt vain muutamalle asiakkaalle vai myyttekö kenties sadoille asiakkaille? Kun riski luottotappioista hajautuu laajan asiakaskunnan kesken, vakuutusmaksuprosentti on pienempi. 
 • Luottotappiohistoria: Kuinka monta luottotappiota sinulla on ollut kolmen viime vuoden aikana? Kuinka suuria luottotappiot olivat? Vastaukset näihin kysymyksiin kertovat luotonhallinnastasi. Vähäiset tai olemattomat luottotappiot merkitsevät alhaisempaa vakuutusmaksuprosenttia.

Tietoa luottovakuutuksesta

 
 • Kattavuus: Katamme vakuutettujen asiakkaiden aiheuttamat luottotappiot, eli konkurssin tai maksun laiminlyönnin, 90-prosenttisesti*. Tämä tarkoittaa sitä, että voit harjoittaa liiketoimintaa yritysten kanssa sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti pelkäämättä seurauksia maksujen laiminlyönneistä

 

 • Poliittinen riski: Jos yrityksesi harjoittaa vientiä maihin, joissa on riski levottomuuksista sisäisten tai ulkoisten konfliktien, valuuttaongelmien tai vastaavien muodossa, myyntisaatavat on mahdollista vakuuttaa myös näiden riskien varalta.
 • Vakuutusmaksu: Vakuutusmaksusi määräytyy riskisi mukaan. Vakuutusmaksu määritetään yleensä prosenttiosuutena joko liikevaihdosta tai vakuutettujen asiakkaiden avoimista saatavista.
 • Korvauksen enimmäismäärä: On tärkeää, että saatavasi on vakuutettu, jos vahinko tapahtuu ja luottotappio on suuri. Meillä vuotuinen enimmäiskorvaussumma on yleensä 40 kertaa vakuutusmaksusi suuruinen. Enimmäiskorvaussummaa voidaan tarvittaessa mukauttaa, jotta vakuutuksesi sopii juuri sinun yrityksesi tarpeisiin.

 

 • Maksuaika: Maksuaika määräytyy suhteessa sinun asiakkaillesi tarjoamiisi luottoehtoihin. Tyypillisesti myönnettävä enimmäismaksuaika on 60-120 päivää, mutta tämä on sovittavissa asiakkaan toiveiden mukaan.

 

 • Maksut: Sopimuksestasi veloitetaan vakuutettuun liikevaihtoon perustuva vuosimaksu, ja jokaisesta luottolimiittihakemuksesta veloitetaan erillinen tutkintapalkkio. Maksun määrä riippuu siitä, missä maassa asiakkaasi on.
 • Perintä: Katamme 90 prosenttia perintäkuluista. Online-portaalistamme näet aina selkeästi kunkin yksittäisen perintätapauksen tilan.
 • Korvaukset: Atradius maksaa yrityksellesi korvauksen viimeistään kuuden kuukauden kuluttua laskun eräpäivästä. Jos asiakas on konkurssissa, maksamme korvauksen viimeistään 14 päivän kuluttua.

 

 

Palveluihimme sisältyvät myös:

 • Asiakkuuspäällikkö: Nimeämme sinulle oman yhteyshenkilön, joka huolehtii vakuutukseesi liittyvistä yleisistä asioista. Lisäksi hän auttaa muun muassa vakuutuksen mukauttamisessa, jos aloitat kaupankäynnin uusilla markkinoilla, erilaisilla maksuehdoilla tai jos vakuutettu liikevaihtosi pienenee tai kasvaa. Jos olet lisännyt vakuutukseesi uuden yrityksen tai tytäryhtiön, ota myös tässä tapauksessa yhteyttä asiakkuuspäällikköösi.

 

 • Tietojen integrointi: Atradius tarjoaa kahdenlaista integraatiota ERP-/taloushallintojärjestelmääsi. Atradius Flow on "plug & play" -moduuli Microsoft Dynamics NAV & Business Central -järjestelmää varten. Atradius API eli ohjelmointirajapintamme on puolestaan yhteensopiva kaikkien ERP-/taloushallintojärjestelmien kanssa.
 • Online-portaali: Atradius Atriumissa voit hakea helposti luottolimiittejä potentiaalisille asiakkaille. Atriumissa voit myös seurata jokaista yksittäistä hakemusta ja muodostaa kokonaiskuvan portfoliostasi.
 • Asiantunteva asiakaspalvelu: Asiakaspalvelussamme työskentelevillä henkilöillä on vuosien kokemus luottovakuutusta koskeviin kysymyksiin vastaamisesta ja he vastaavat aina mahdollisimman nopeasti.

 

 • Atradius Insights: Atradius Insights on edistyksellinen Business Intelligence -työkalu, jonka avulla voit esimerkiksi seurata kunkin asiakkaasi nykyistä maksukykyä ja muodostaa yleiskuvan kokonaisriskistäsi.

 

 

Maailmanlaajuinen ja kannattava kasvu

Atradius on tehnyt jo 15 vuoden ajan yhteistyötä Georg Jensen Damask A/S:n kanssa. Atradiuksella on siis ollut keskeinen rooli tämän tanskalaisyrityksen maailmanlaajuisen ja kannattavan kasvun varmistamisessa.

"Tarvitsemme yhteistyökumppanin, joka pystyy toimimaan nopeasti ja jolla on paikalliset juuret. Heidän tulee myös tuntea hyvin yksittäisten maiden asiakkaat. Siksi teemme yhteistyötä Atradiuksen kanssa" - Peter Hulweg Christiansen, toimitusjohtaja.