Vuosikertomukset

Vuosikertomus on täydellinen katsaus Atradiuksen toimintaan menneen vuoden aikana. Raportti sisältää koko vuoden tuloksen ja muuta taloudellista tietoa.

Vuosikertomuksemme antaa kattavan kuvan Atradiuksen toiminnasta ja tuloksesta. Voit ladata uusimman vuosikertomuksen tämän sivun alaosasta (Download Adobe Reader).

Atradiuksen vuosikertomus 2019  – Yhdessä kohti huomista

Atradius_small

  Lataa vuosikertomus                                    

 

Me Atradiuksella keskitymme jatkuvasti asiakkaidemme ja liikekumppaneidemme kannalta tärkeisiin asioihin. Asiakkaamme ja kumppanimme ovat kaiken tekemisemme keskiössä. Kehitämme jatkuvasti luottovakuutusta ja luotonhallintatuotteita asiakkaidemme tarpeiden syvälliseen ymmärtämiseen perustuen. Näin toimimme yhteistyössä kohti molemminpuolista kasvua. Vahvan sitoutumisemme ansiosta voimme tarjota toimialamme parasta palvelua, mikä auttoi meitä tekemään vuodesta 2019 jälleen erittäin menestyksellisen.

Vakuutusmaksutulot kasvoivat 6,7% (6,1% kiinteillä valuuttakursseilla), kun Atradius jatkoi vakaata ja tasaista kasvuaan useimmilla liiketoiminta-alueillaan. Tuloksemme vuodelta 2019 kasvoi 227,7 miljoonaan euroon, mikä on 12,4% enemmän kuin vuonna 2018 ja mikä heijasti keskittymistämme kannattavaan kasvuun. Saavutimme vakaan 42,8 prosentin korvaussuhteen. Maksoimme asiakkaillemme yli 810 miljoonaa euroa korvauksia heidän ostajiensa ollessa maksukyvyttömiä. Asiakaspysyvyys on 93,4%, mikä osoittaa, että olemme luotettava kumppani hallitsemaan riskejä ja mahdollistamaan asiakkaittemme kaupankäynnin kasvua.

Näkymät vuodelle 2020

Odotamme maltillista maailmanlaajuista kasvua vuodelle 2020. Konkurssien ja maksuvaikeuksien odotetaan lisääntyvän heikommasta taloustilanteesta johtuen. Olemme valmistautuneet kestämään nämä myrskyisät ajat, koska meillä on laajalti kokemusta riskienhallinnasta, taito minimoida asiakkaiden turhat riskit sekä auttaa asiakkaitamme käymään kauppaa turvallisesti. Panostamalla merkittävästi innovaatioihin ja teknologiseen kehitykseen parannamme edelleen ymmärrystämme ja tietämystämme kansainvälisen kaupan tulevaisuutta koskevista suuntauksista.

Atradiuksen toimitusjohtaja David Capdevila kommentoi: "Vuosi 2019 oli täynnä epävarmuutta kansainvälisen kaupan suhteen. Kauppa jatkoi kuitenkin kasvuaan, mikä loi vahvan kysynnän tuotteillemme ja palveluillemme. Näkymät vuodelle 2020 näyttävät hyvin samankaltaisilta, kun maailman BKT kasvaa maltillisesti ja maksukyvyttömyystapaukset lisääntyvät. Odotamme tämän tarjoavan suotuisan ympäristön liikevaihtomme kasvulle.”

Aiheeseen liittyviä sivuja

Johtoryhmä

Johtoryhmä ja hallintoneuvosto ohjaavat toimintaa ottaen huomioon sidosryhmiemme ja asiakkaidemme tarpeet.

Vastuuvapausilmoitus

Täällä esitetyt tiedot on tarkoitettu vain yleisiksi tiedoiksi, eikä niitä voida pitää luotettavina kuvauksina. Voimassaolevat ehdot löytyvät varsinaisesta vakuutuskirjasta tai kyseistä tuotetta tai kyseisiä palveluita koskevasta sopimuksesta. Minkään täällä esitetyn ei voi katsoa oikeuttavan tai velvoittavan Atradiusta mihinkään tai tekemään Atradiusta vastuunalaiseksi, mukaan lukien velvollisuus asiakkaidesi due diligence -tarkastuksiin puolestasi. Jos Atradius tekee due diligence -tarkastuksen tietylle loppuasiakkaalle, tarkastus johtuu Atradiuksen omista vakuutustarpeista, eikä sen tarkoitus ole hyödyttää vakuutuksenottajaa tai muuta tahoa. Atradiusta, siihen liittyviä yrityksiä tai sen haara- tai tytäryhtiöitä ei myöskään voi missään tapauksessa pitää korvausvelvollisena suorista, epäsuorista, erityisistä, satunnaisista tai välillisistä vahingoista, jotka johtuvat tällä sivulla esitettyjen tietojen käytöstä.