Blogi

"Riskit ovat kasvaneet, mutta niin on myös yritysten riskitietoisuus. Myyntisaatavia suojataan entistä tehokkaammin."

Juhani Laitala, maajohtaja

Tutustu Atradiuksen blogin uusimpiin aiheisiin, jotka käsittelevät ajankohtaisia aiheita markkinoilla. Kirjoittajana Atradius Suomen maajohtaja Juhani Laitala.

Päästätkö vastustajan iholle? 05/2020

Koronaviruksen vuoksi yritysten kassavirta on joutunut paineen alle myyntien laskiessa, ja maksukyvyttömyys on lisääntynyt merkittävästi.

Car brake light | Atradius

Kestääkö kassa karanteenin? 04/2020

Tämä vieras ei tosiaankaan ollut tervetullut. Koronasta tuli taloudelle ja yrittämiselle suurempi uhka kuin osasimme odottaakaan.

Atradius | Young female on a phone wearing a face mask

Rokkaisiko Hanoi? 03/2020

Yritykset hakevat kasvua, mutta ovat epävarmoja siitä, minne kannattaisi suunnata.

Pettääkö pumppu? 02/2020

Nykyaikana kiinnostavaa tietoa on saatavilla helpommin kuin koskaan. Montako askelta kävelit tänään? Kuinka korkealle sykkeesi nousi illan jumpassa? Minne kannattaa matkustaa maaliskuussa?

Ryskyttääkö romahdus oven takana? 01/2020

Uusi vuosi avaa uusia mahdollisuuksia, mutta oven takana väijyy myös uhkia. Maailmantalous muuttuu yhä hauraammaksi. Tärkeintä onkin uskoa omaan tekemiseensä ja pysyä vahvana.

Rysähtääkö Ruotsissa? 11/2019

Maksukyvyttömyys on asia, johon yritykset valitettavan usein törmäävät.

Pelaako yrityksesi uhkapeliä? 10/2019

Suuryritykset kärsivät toistuvasti viennin luottotappioista ja menettävät tämän kautta kassavirtaa ja jopa tärkeitä kauppoja.

Kaikki tärkeimmät vientimaat painuvat punaiselle 9/2019

Ennuste synkkänä: Kaikki tärkeimmät vientimaat painuvat punaiselle.

Kenellä on varaa hukata 30 000 euroa? 8/2019

Rahan menettäminen tekee pahaa, varsinkin jos kyse on niinkin suuresta summasta kuin 30 000 euroa.

Pitkä putki poikki: Luvassa lisää konkursseja 6/2019

Euroopasta ja muualta kuuluu ikäviä signaaleja.

Vientiyrityksille luvassa haastavat ajat 5/2019

Suomen vienti lepää edelleen perinteisen teollisuuden harteilla. Suurin osa tavaraviennin arvosta muodostuu kemian-, metalli-, paperi- ja metsäteollisuuden tuotteista sekä raskaista koneista.

Onko yrityksesi riskienhallinta kunnossa? 4/2019

Synkkiä pilviä on muodostunut taivaalle. Vuodesta 2019 on tulossa haastava yrityksille.

Listasimme kovimmat kasvumarkkinat 3/2019

Suomalaisten vientiyritysten kannattaa kääntää katseensa nopeasti viiteen maahan. Indonesiasta, Vietnamista, Bulgariasta, Marokosta ja Perusta löytyy nimittäin tämän vuoden lupaavimmat kasvumarkkinat.

Onko yrityksesi kassa turvattu? 2/2019

Viime vuonna laitettiin vireille ennätysmäärä konkurssihakemuksia.

Talouskasvu hidastuu – oletko varautunut? 1/2019

Epävarmuus euroalueella, Brexit ja kauppasota Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä vaikuttavat negatiivisesti maailmantalouteen.

Vastuuvapausilmoitus

Täällä esitetyt tiedot on tarkoitettu vain yleisiksi tiedoiksi, eikä niitä voida pitää luotettavina kuvauksina. Voimassaolevat ehdot löytyvät varsinaisesta vakuutuskirjasta tai kyseistä tuotetta tai kyseisiä palveluita koskevasta sopimuksesta. Minkään täällä esitetyn ei voi katsoa oikeuttavan tai velvoittavan Atradiusta mihinkään tai tekemään Atradiusta vastuunalaiseksi, mukaan lukien velvollisuus asiakkaidesi due diligence -tarkastuksiin puolestasi. Jos Atradius tekee due diligence -tarkastuksen tietylle loppuasiakkaalle, tarkastus johtuu Atradiuksen omista vakuutustarpeista, eikä sen tarkoitus ole hyödyttää vakuutuksenottajaa tai muuta tahoa. Atradiusta, siihen liittyviä yrityksiä tai sen haara- tai tytäryhtiöitä ei myöskään voi missään tapauksessa pitää korvausvelvollisena suorista, epäsuorista, erityisistä, satunnaisista tai välillisistä vahingoista, jotka johtuvat tällä sivulla esitettyjen tietojen käytöstä.